Παιδοδερματολογία

Τι ονομάζουμε Παιδοδερματολογία? Η Παιδοδερματολογία αφορά στη βρεφική και παιδική ηλικία, οι οποίες αποτελούν μια ιδιαίτερη και τρυφερή περίοδο στη ζωή του κάθε ανθρώπου κατά την οποία πολλές παθήσεις του δέρματος μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Και αυτό γιατί τόσο ο δερματικός φραγμός, όσο και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχουν ακόμα πλήρως ωριμάσει στη φάση αυτή της ζωής με αποτέλεσμα το μωρό ή το παιδάκι σας να είναι πολύ πιο επιρρεπές στην εμφάνιση δερματικών λοιμώξεων, αλλά και αλλεργικών αντιδράσεων, οι οποίες ανήκουν στο θεραπευτικό φάσμα της Παιδοδερματολογίας.

Επιπλέον στην ηλικία αυτή μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους πολλές κληρονομούμενες παθήσεις, οι οποίες δίνουν και δερματικά συμπτώματα, ενώ παράλληλα πολλά παιδιά εμφανίζονται να πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα με συχνή εμφάνιση κνησμού, ερεθισμών, εκζεμάτων και δυσανεκτικού δέρματος.

Στο Τμήμα Παιδοδερματολογίας του εξειδικευμένου Δερματολογικού μας Κέντρου σας παρέχουμε σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλες τις δερματοπάθειες, τις αλλεργικές αντιδράσεις αλλά και σε παθήσεις ονύχων και τριχών που μπορεί να εμφανιστούν στη βρεφική και παιδική ηλικία, ενώ παράλληλα παρέχεται και ενημέρωση σε μαμάδες και οικογένειες, είτε με τη μορφή της προσωπικής συμβουλευτικής, είτε σε επίπεδο διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Παιδοδερματολογίας, σε ότι αφορά τη σωστή φροντίδα και προστασία του δέρματος του παιδιού σας, αλλά και στην έγκαιρη διάγνωση των πρώτων συμπτωμάτων μιας δερματοπάθειας της παιδικής ηλικίας.