Ήλιος και πανάδες

Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν ένα δερματολογικό αισθητικό πρόβλημα που αφορά πολλές ασθενείς, δημιουργώντας τους συχνά έντονη ψυχολογική επιβάρυνση, καθώς επηρεάζει σημαντικά την εικόνα του προσώπου.

Οι πανάδες κάνουν χαρακτηριστικά την εμφάνισή τους με την έναρξη της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία τους ανοιξιάτικους μήνες και επιδεινώνονται δραματικά το καλοκαίρι, ενώ και άλλοι παράγοντες, όπως η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών και η εγκυμοσύνη φαίνεται να επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Πως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και οριστικά οι πανάδες ;

Οι σύγχρονες μέθοδοι της Laser τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των πανάδων μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε γρήγορα και ανώδυνα την αφαίρεση των δυσχρωμιών στο εξειδικευμένο Ιατρείο μας, σε συνδυασμό πάντα με ειδικές τοπικές λευκαντικές θεραπείες για την απόκτηση ενός λείου, καθαρού δέρματος.

Η απομάκρυνση των πανάδων γίνεται εντελώς ανώδυνα σε μία μόνο συνεδρία, με απόλυτη ασφάλεια για το δέρμα και χωρίς ο ασθενής να πρέπει να απουσιάσει στη συνέχεια από τις δραστηριότητές του, αφήνοντας στο τέλος της ένα καθαρό από πανάδες, νεανικό και φωτεινό δέρμα.

Για τη διατήρηση ωστόσο του άριστου αισθητικού αποτελέσματος απολύτως απαραίτητη είναι η προφύλαξη από την ηλιακή ακτινοβολία με τη χρήση αντηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους θερινούς μήνες, έτσι ώστε να αποφεύγεται η επανενεργοποίηση των μελανοκυττάρων και η δημιουργία νέων πανάδων.

Επιπλέον, ηπιότερες τοπικές λευκαντικές θεραπείες που περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνη C και κοζικό οξύ, βοηθούν στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του δέρματος και στην πρόληψη της εμφάνισης νέων πανάδων και δυσχρωμιών καθόλη τη διάρκεια των θερινών μηνών.