Πότε θα τελειώσει η ακμή που ταλαιπωρεί το δέρμα μου?

Το πρόβλημα της ακμής που παλαιότερα θεωρούνταν ότι ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, μπορεί στην πραγματικότητα να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες, να είναι επίμονο, αντιαισθητικό και να δημιουργεί σημαντική επιβάρυνση στους πάσχοντες.

Μπορεί ωστόσο εύκολα και αποτελεσματικά να καταπολεμηθεί με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Η αρχή γίνεται με τη χρήση ειδικού καθαριστικού και κρέμας προσώπου με αντιφλεγμονώδη και σμηγματορρυθμιστική δράση, ενώ στην πορεία της θεραπείας μπορεί να χρειαστεί και η χρήση τοπικής φαρμακευτικής αγωγής με τη μορφή κρέμας.

Τα σύγχρονα τοπικά, φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι άκρως αποτελεσματικά και μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την εικόνα του προσώπου σε λίγες μόλις ημέρες.

Σημαντική είναι ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις και η ρύθμιση άλλων παραγόντων που ενεργοποιούν το πρόβλημα της ακμής, όπως η αντιμετώπιση ορμονικών ανωμαλιών του πάσχοντα , καθώς και η αλλαγή κάποιων φαγεσωρογόνων προϊόντων make up, έτσι ώστε η κλινική βελτίωση να είναι πιο εντυπωσιακή και μακρόχρονη.