Δερματοχειρουργική

Η Δερματοχειρουργική εξιδίκευση συνίσταται σε όλο το φάσμα διάγνωσης

και χειρουργικής αντιμετώπισης καλοήθων, αλλά και κακοήθων δερματικών βλαβών με τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους της αισθητικής χειρουργικής, για ένα άριστο ιατρικό και παράλληλα αισθητικό αποτέλεσμα.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος της Δερματοχειρουργικής?

Τις τελευταίες δεκαετίες και με δεδομένη την αύξηση της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία στον ελεύθερο μας χρόνο,αλλά και με τις περιβαλλοντικές αλλαγές που επήλθαν εξαιτίας της τρύπας του όζοντος, παρατηρείται μια σημαντικότατη αύξηση των καρκίνων του δέρματος.

Πρόκειται για ιδιαίτερα επιθετικές μορφές καρκίνου που αναπτύσσονται σε προϋπάρχοντες σπίλους-ελιές, είτε σε απόλυτα φυσιολογικό δέρμα μετά από έντονη και παρατεταμένη ηλιοέκθεση.Η δε πρόληψή τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την έγκαιρη διάγνωση των πρόωρων μορφών, καθώς και με τη Δερματοχειρουργική αφαίρεσή τους.

Νεότερες τεχνικές Δερματοχειρουργικής

Στο Δερματολογικό μας Κέντρο έχουμε εξειδικευτεί στις πιο σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης με τη χρήση ηλεκτρονικού δερματοσκοπίου, με το οποίο γίνεται ενδελεχής εξέταση της κάθε βλάβης, προκειμένου να διαγνωστούν ακόμα και οι πλέον πρόωρες προ-καρκινικές μορφές. Εν συνεχεία ακολουθεί η δερματοχειρουργική εξαίρεσή τους με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων μεθόδων Δερματοχειρουργικής για την επί υγιών ορίων αφαίρεσή τους και τη μετέπειτα άριστη αισθητική αποκατάσταση.

Στο Κέντρο μας παρέχεται επιπλέον ένα ολοκληρωμένο, τακτικό follow-up των ασθενών για τη μετέπειτα προσεκτική παρακολούθηση της υγείας του δέρματος τους.

Επιπρόσθετα όμως, και καλοήθεις δερματικές βλάβες που αναπτύσσονται με την ηλικία, όπως θηλώματα, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, αγγειώματα, μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση laser ή αισθητικής Δερματοχειρουργικής με άριστα αισθητικά αποτελέσματα, για την επίτευξη ενός καθαρού, όμορφου δέρματος.

Εξάλλου, και αγγειακές βλάβες που αναπτύσσονται με το πέρας της ηλικίας, όπως είναι τα κερασοειδή αιμαγγειώματα του δέρματος του κορμού, αλλά και οι κιρσοειδείς φλέβες των κάτω άκρων, αντιμετωπίζονται στο Δερματολογικό μας Κέντρο με τη χρήση συνδυασμού laser τεχνολογίας και ενέσεων σκληροθεραπείας για την αναίμακτη και οριστική εξαφάνισή τους.