Μεσοθεραπεία

Πολλές φορές παρατηρούμε με την πάροδο της ηλικίας την υφή του δερματός μας να αλλάζει ουσιαστικά.Ενώ υπάρχει η εντύπωση ότι η δημιουργία ρυτίδων αποτελεί το βασικό πρόβλημα, μακρόχρονες έρευνες έχουν δείξει μετά από μελέτες ότι το κύριο στοιχείο που απασχολεί τις γυναίκες και τις κάνει ταυτόχρονα να δείχνουν κουρασμένες αλλά και σαφώς μεγαλύτερες της βιολογικής ηλικίας τους ,

είναι κυρίως η ποιότητα του δέρματός τους. Και αυτό είναι αναπόφευκτο, καθότι στην πορεία των ετών το δέρμα γίνεται προοδευτικά πιο χαλαρό, θαμπό, λιγότερο σφριγγηλό, χωρίς λάμψη και φωτεινότητα. Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσά διαθνώς στην κατανάλωση καλλυντικών προϊόντων δαπανώνται για την αντιμετώπιση ακριβώς αυτής της διαταραγμένης αρχιτεκτονικής και της απώλειας λάμψης του δέρματος.

Δυστυχώς όμως και παρότι τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα υπόσχονται θαύματα σπάνια τα πραγματοποιούν, και αυτό γιατί παρότι περιέχουν αποτελεσματικά συστατικά, αυτά καταφέρνουν να διεισδύσουν σε ένα πολυ μικρό ποσοστό μέσα από την κεράτινη στιβάδα στο κυρίως δέρμα, όπου βρίσκονται οι κολλαγόνες ίνες, η ελαστίνη και τα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν τροφή και πολύτιμο οξυγόνο στο δέρμα, με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνουν το στόχο τους.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι μια μοντέρνα τεχνική που ακούει στο όνομα : μεσοθεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Με αυτή τη μέθοδο που εφαρμόζεται από εξειδικευμένους δερματολόγους, ο γιατρός σας χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά λεπτή και μικρή βελόνα και με αυτήν εισάγει στοχευμένα και απευθείας στο κυρίως δέρμα, εκεί που υπάρχουν οι βασικές ανάγκες, ένα κοκτάιλ πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία καθώς και υαλουρονικό οξύ.

Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό 3 μόλις μέρες μετά την πρώτη συνεδρία όπου το πρόσωπο δείχνει εξαιρετικά λαμπερό, φωτεινό, σφριγγηλό και ενυδατωμένο. Η μέθοδος είναι πρακτικά ανώδυνη, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και καθώς δεν αφήνει καθόλου σημάδια, η ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της. Για αυτό της μάλιστα το αποτέλεσμα η τεχνική αυτή τείνει να γίνει η πλέον αγαπημένη ανάμεσα στους ηθοποιούς του Hollywood πρiν την εμφάνισή τους σε γυρίσματα ή στο θέατρο, ακριβώς λόγω της εξαιρετικής λάμψης που προσδίδει. Απαιτούνται περίπου 4 συνολικά θεραπείες, με μία συνεδρία μηνιαίως, ενώ η μέθοδος μπορεί για όποιον την επιθυμεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μετά την εφαρμογή αυτής της τεχνικής, το δέρμα παραμένει τόσο ξεκούραστο, ενυδατωμένο και φωτεινό, που αρκεί πλέον η εφαρμόγη μόνο μιας απλής ενυδατικής κρέμας καθημερινά για τη διατήρηση του αποτελέσματος, αντί των συνδυασμών πολλών, ακριβών καλλυντικών προϊόντων που συνήθως χρησιμοποιούνται, χωρίς μάλιστα να επιφέρουν βελτίωση.

Επιπλέον, λόγω της χρήσης φυσικών συστατικών που ανήκουν στον οργανισμό μας εξαλείφεται ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων, ενώ οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που χορηγούνται προστατεύουν το δέρμα ενάντια στη φωτογήρανση και την επιβάρυνση από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Το δε υαλουρονικό οξύ, συγκεντρώνοντας νερό όταν εισάγεται στους ιστούς του προσώπου, φροντίζει για ένα πλούσια ενυδατωμένο δέρμα, αποκαθιστά συνολικά τον όγκο του προσώπου και εξασφαλίζει, αποκαθιστώντας τη διαταραγμένη αρχιτεκτονική των στηρικτικών δομών του δέρματος , οι οποίες βρίσκονται στη στιβάδα του κυρίως δέρματος, την προστασία ενός απαλού, φωτεινού, ενυδατωμένου και σφριγγηλού προσώπου απέναντι στην εμφάνιση ρυτίδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *