Trending In Το Blog της Κορίνας

Οδηγός ομορφιάς για γιορτές: Ανανέωση & Λάμψη του Δέρματος

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, γιορτές, η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Η εποχή που κάθε γυναίκα επιθυμεί να λάμψει και να ανανεωθεί μέσα απο τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα όμως οι γιορτές αυτές αποτελούν και το κλείσιμο της χρονιάς που βρίσκει το δέρμα μας καταπονημένο, με τον κρύο καιρό και το άγχος του να προλάβουμε όλες τις επαγγελματικές, φιλικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, να επιδεινώνουν την κατάστασή του.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να πετύχουμε ένα φρέσκο, υγιές και ανανεωμένο πρόσωπο που θα λάμπει στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν;

Στάδιο 1-Ενυδάτωση
Το πρώτο βήμα για την αναζωογόνηση του προσώπου μας είναι η ενυδάτωση. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου γεμίζει το δέρμα μας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως νερό, βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, που έχουν πολύτιμες θρεπτικές ιδιότητες για το κολλαγόνο του δέρματος μας.

Επίσης το γεμίζει με αντιοξειδωτικά τα οποία ενίενται στις βαθύτερες στιβάδες, εκεί που το δέρμα μας τα έχει πραγματικά ανάγκη για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης και τη γήρανση των κολλαγόνων ινών. Μετά τη μεσοθεραπεία το δέρμα φωτίζει και ενυδατώνεται, δείχνοντας υγιές και φρέσκο, έχοντας λάβει τα απαραίτητα στοιχεία για τη θρέψη του.

Στάδιο 2- Απολέπιση
Προχωράμε έτσι στο επόμενο βήμα αυτό της απολέπισης, η οποία μπορεί να γίνει με τη χρήση των μεθόδων της δερμοαπόξεσης με διαμάντια, των peeling, καθώς και των laser, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου και το κατά πόσο επιθυμούμε να είμαστε επεμβατικοί στις ανάγκες του δέρματος.

Οι χειμερινοί μήνες είναι άλλωστε και η ιδανική περίοδος για τις μεθόδους αυτές λόγω της έλλειψης έντονης ηλιοφάνειας που ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης δυσχρωμιών στο θεραπευόμενο δέρμα. Το αποτέλεσμα της απολέπισης είναι η απομάκρυνση των γηρασμένων κυττάρων, η λείανση των λεπτών ρυτίδων και γραμμών, η σύσφιξη των πόρων και η αντιμετώπιση δυσχρωμιών και βλαβών φωτογήρανσης. Το δέρμα λείο και φωτεινό, δείχνει πλέον πολύ νεανικό και ανανεωμένο και είναι έτοιμο για το επόμενο στάδιο της θεραπείας.

Στάδιο 3 – Αποκατάσταση όγκου και ρυτίδων έκφρασης
Όλοι γνωρίζουμε πως όταν μιλάμε για ένα όμορφο πρόσωπο, αναφερόμαστε σε ένα φρέσκο, ξεκούραστο και νεανικό πρόσωπο, που στερείται ρυτίδων και διατηρεί τον όγκο και τη σφριγηλότητά του. Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την απώλεια όγκου και την «πτώση» του προσώπου με την ηλικία, αλλά και για να επιδιορθώσουμε τις δυναμικές ρυτίδες έκφρασης που δείχνουν έντονη κούραση, χρησιμοποιούμε τις κατεξοχήν ενέσιμες θεραπείες, όπως είναι τα δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος και τη βοτουλινική τοξίνη (Botox).

Με τα δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος επιτυγχάνουμε γρήγορα, ανώδυνα και αναίμακτα να αποκαταστήσουμε το χαμένο όγκο του προσώπου και να γεμίσουμε τις περιοχές που το φυσικό μας υαλουρονικό οξύ έχει χαθεί με την πάροδο της ηλικίας, όπως είναι τα ζυγωματικά, τα μάγουλα, τα χείλη, οι γραμμές του χαμόγελου και το πηγούνι.

Πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές υλικό, ταυτόσημο με το υαλουρονικό οξύ του δικού μας δέρματος, το οποίο αποκαθιστά το χαμένο όγκο, προσφέρει λίπανση και ενυδάτωση στο δέρμα και προσδίδει τελικά μια εικόνα συνολικής ανανέωσης και φρεσκάδας με το πρόσωπο να δείχνει δροσερό και ξεκούραστο, καθώς και πολλά χρόνια νεότερο.

Συμπληρωματικά με την ανανέωση και λάμψη η χρήση Botox μας βοηθά στη διόρθωση των δυναμικών ρυτίδων που σχηματίζονται κυρίως στο άνω ήμισυ του προσώπου και οι οποίες προσδίδουν μια εικόνα κούρασης και γήρανσης του δέρματος. Εφαρμοζόμενο στο μέτωπο, το μεσόφρυο και τις γραμμές γύρω από τα μάτια, το λεγόμενο «πόδι της χήνας», το Botox επιτυγχάνει τη χαλάρωση των υπερδραστήριων μυικών ομάδων που συσπούν και «τσαλακώνουν» το δέρμα, με αποτέλεσμα τη λείανση των ανωτέρω περιοχών.

Το πρόσωπο δείχνει έτσι ξεκούραστο, σφριγηλό και λαμπερό , έχοντας διώξει από πάνω του την κούραση της προηγούμενης χρονιάς και το στρες των εορταστικών προετοιμασιών.

Στάδιο 4 – Χαλάρωση
Κλείνοντας την προετοιμασία για την εορταστική περίοδο και σε πρόσωπα με έντονη χαλάρωση, πτώση και αλλοίωση του περιγράμματος του προσώπου χρησιμοποιούμε τη μέθοδο της εφαρμογής νημάτων προσώπου.

Αυτά χωρίζονται σε νήματα PDO, πολυγαλακτικού οξέος, καθώς και νήματα ανόρθωσης και η επιλογή γίνεται με βάση τις ανάγκες του κάθε προσώπου και την ένταση του προβλήματος. Η εφαρμογή γίνεται με ή χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθησίας και έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη του προσώπου την ανόρθωση στα μάγουλα και την τελειοποίηση του περιγράμματος, με το αποτέλεσμα να ξεπερνάει το ένα έτος διάρκειας, κάνοντας το δέρμα να δείχνει νεανικό και ανανεωμένο.

Η επιλογή του κατάλληλου ανά περίπτωση συνδυασμού θεραπειών γίνεται με βάση την ηλικία και τις ανάγκες του κάθε προσώπου και γίνεται σε συνεννόηση με τον Ιατρό μας , προκειμένου να επιτευχθεί αναζωογόνηση, ανανέωση και λάμψη του δέρματος μέσα από ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Έχοντας λοιπόν ένα φρέσκο, φωτεινό και νεανικό πρόσωπο είμαστε έτοιμοι πια να υποδεχτούμε και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα των γιορτών!
Καλά Χριστούγεννα!

Δρ. Κορίνα Τζίμα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος- Δερματοχειρουργός

Λεωφόρος Κηφισίας & Πεντέλης 2 , Μαρούσι / Αθήνα
Τηλ. : 2121007848
E-mail: info@korinatzima.gr
Web : www.korinatzima.gr

Korinatzima.gr
Ώρες Ιατρείου:

Δευτερα : 15:00-21:00
Τριτη και Πεμπτη : 10:00-14:00 & 17:00-21:00
Τεταρτη και Παρασκευη: 10:00-18:00