Η ανανέωση του δέρματος το βράδυ

Οι ώρες του ύπνου είναι απολύτως απαραίτητες και σημαντικές για το δέρμα μας. Είναι οι ώρες αυτές κατά τις οποίες το δέρμα μας ξεκουράζεται, χωρίς να δέχεται τις βλαπτικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και της περιβαλλοντικής μόλυνσης, οι ώρες κατά τις οποίες μπαίνουν σε λειτουργία οι επανορθωτικοί μηχανισμοί του δέρματος μας έτσι ώστε με την πολύτιμη βοήθεια του ανοσοποιητικού μας συστήματος να επιδιορθώσουν τις κυτταρικές βλάβες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται οι απαραίτητες για το δέρμα, αλλά και συνολικά για την υγεία, ώρες ύπνου καθημερινά, οι οποίες υπολογίζονται στις 8-10 ώρες βραδινού ύπνου.

Για να προετοιμάσουμε ακόμα καλύτερα το δέρμα μας έτσι ώστε να αποκομίσει όλα τα οφέλη ενός καλού βραδινού ύπνου είναι σημαντικό να έχουμε αφαιρέσει με ειδικό καθαριστικό προϊόν όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ, σμήγματος και σκόνης της ατμόσφαιρας. Επιπλέον, οι ώρες του βραδινού ύπνου, όπου η παραγωγή σμήγματος από το δέρμα μειώνεται , αποτελούν τον κατάλληλο χρόνο για τη χρήση βαθιά ενυδατικών και αντιγηραντικών προϊόντων , αλλά και εξειδικευμένων ορών σύσφιξης και τόνωσης, έτσι ώστε τα προϊόντα αυτά να μπορούν να δράσουν διεγερτικά και βοηθητικά στους μηχανισμούς επιδιόρθωσης των δερματικών βλαβών που τίθενται σε λειτουργία.

Ο βραδινός ύπνος λοιπόν αποτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας για την υγεία του δέρματος και για αυτό δε θα πρέπει να παραλείπεται, καθότι προσφέρει ξεκούραση και αναζωογόνηση στη δομή και τη λειτουργία των δερματικών κυττάρων.