Trending In Το Blog της Κορίνας

Μεσοθεραπεία. Πολλές φορές παρατηρούμε με την πάροδο της ηλικίας την υφή του δέρματος μας να αλλάζει ουσιαστικά. Ενώ υπάρχει η εντύπωση ότι η δημιουργία ρυτίδων αποτελεί το βασικό πρόβλημα, η αλήθεια βρίσκεται και κάπου αλλού.

Μακρόχρονες έρευνες έχουν δείξει μετά από μελέτες, ότι το κύριο στοιχείο που απασχολεί τις γυναίκες και τις κάνει ταυτόχρονα να δείχνουν κουρασμένες, αλλά και σαφώς μεγαλύτερες της βιολογικής ηλικίας τους, είναι κυρίως η ποιότητα του δέρματός τους. Ωστόσο αυτό είναι αναπόφευκτο, καθότι στην πορεία των ετών το δέρμα γίνεται προοδευτικά πιο χαλαρό, θαμπό, λιγότερο σφριγηλό, χωρίς λάμψη και φωτεινότητα.

Δεν αποτελεί επομένως έκπληξη το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσά διεθνώς στην κατανάλωση καλλυντικών προϊόντων δαπανώνται για την αντιμετώπιση ακριβώς αυτής της διαταραγμένης αρχιτεκτονικής και της απώλειας λάμψης του δέρματος.

Δυστυχώς όμως παρότι τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα υπόσχονται θαύματα σπάνια τα πραγματοποιούν και αυτό γιατί παρότι περιέχουν αποτελεσματικά συστατικά, αυτά δεν καταφέρνουν να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα. Τα συστατικά αυτά διεισδύουν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό μέσα από την κεράτινη στιβάδα στο κυρίως δέρμα, όπου βρίσκονται οι κολλαγόνες ίνες, η ελαστίνη και τα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι δεδομένου ότι αυτά είναι που παρέχουν τροφή και πολύτιμο οξυγόνο στο δέρμα, έχει ως αποτέλεσμα αρκετά καλλυντικά προϊόντα να μην πετυχαίνουν το στόχο τους.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι μια μοντέρνα τεχνική που ακούει στο όνομα μεσοθεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Με αυτή τη μέθοδο που εφαρμόζεται από εξειδικευμένους δερματολόγους, χρησιμοποιείται μια εξαιρετικά λεπτή και μικρή βελόνα και με αυτήν εισάγεται στοχευμένα και απευθείας στο κυρίως δέρμα, εκεί που υπάρχουν οι βασικές ανάγκες, ένα κοκτέιλ πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία καθώς και υαλουρονικό οξύ.

Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό 3 μόλις μέρες μετά την πρώτη συνεδρία όπου το πρόσωπο δείχνει εξαιρετικά λαμπερό, φωτεινό, σφριγηλό και ενυδατωμένο. Η μεσοθεραπεία είναι πρακτικά ανώδυνη, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και καθώς δεν αφήνει καθόλου σημάδια, η ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της. Για αυτό της μάλιστα το αποτέλεσμα η τεχνική αυτή τείνει να γίνει η πλέον αγαπημένη ανάμεσα στους ηθοποιούς του Hollywood πρiν την εμφάνισή τους σε γυρίσματα ή στο θέατρο, ακριβώς λόγω της εξαιρετικής λάμψης που προσδίδει.

Απαιτούνται τρεις συνεδρίες σε μηνιαία εφαρμογή, δηλαδή μία το μήνα. Ύστερα από τη φόρτιση του προσώπου με όλα τα πολύτιμα συστατικά, προτείνεται συντήρηση του άριστου αποτελέσματος με μια συνεδρία κάθε τρίμηνο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μετά την εφαρμογή αυτής της τεχνικής, το δέρμα παραμένει τόσο ξεκούραστο, ενυδατωμένο και φωτεινό, που αρκεί πλέον η εφαρμογή μόνο μιας απλής ενυδατικής κρέμας καθημερινά για τη διατήρηση του αποτελέσματος, αντί των συνδυασμών πολλών, ακριβών καλλυντικών προϊόντων που συνήθως χρησιμοποιούνται, χωρίς μάλιστα να επιφέρουν βελτίωση.

Επιπλέον οφέλη της μεσοθεραπείας
Επιπλέον, λόγω της χρήσης φυσικών συστατικών που ανήκουν στον οργανισμό μας εξαλείφεται ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων, ενώ οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που χορηγούνται προστατεύουν το δέρμα ενάντια στη φωτογήρανση και την επιβάρυνση από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το δε υαλουρονικό οξύ που αποτελεί απαραίτητο συστατικό των ενέσιμων μεσοθεραπειών, συγκεντρώνοντας νερό όταν εισάγεται στους ιστούς του προσώπου, φροντίζει για ένα πλούσια ενυδατωμένο δέρμα. Πιο συγκεκριμένα αποκαθιστά συνολικά τον όγκο του προσώπου και τη διαταραγμένη αρχιτεκτονική των στηρικτικών δομών του δέρματος , οι οποίες βρίσκονται στη στιβάδα του κυρίως δέρματος, εξασφαλίζοντας την προστασία ενός απαλού, φωτεινού, ενυδατωμένου και σφριγηλού προσώπου. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την καθυστέρηση εμφάνισης των ρυτίδων.

Διαβάστε επίσης: Λαμπερό πρόσωπο και το χειμώνα: Συμβουλές για να το επιτύχετε!

Korinatzima.gr
Ώρες Ιατρείου:

Δευτερα : 15:00-21:00
Τριτη και Πεμπτη : 10:00-14:00 & 17:00-21:00
Τεταρτη και Παρασκευη: 10:00-18:00