Ομορφιά – Συχνές Ερωτήσεις/ Απαντήσεις

Ομορφιά

1Η καθημερινή χρήση μάσκας μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει προϋπάρχουσα ακμή?
Έχει παρατηρηθεί, ότι καθημερινή χρήση μάσκας λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, έχει συχνά ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα ακμής ή να επιδεινώνεται προϋπάρχουσα ακμή στα σημεία του προσώπου που καλύπτονται.Η λεγόμενη «ακμή της μάσκας» ή αλλιώς Maskne προξενείται από την αυξημένη ζέστη και υγρασία, καθώς και τη συσσώρευση νεκρών δερματικών κερατινοκυττάρων στα σημεία του προσώπου , όπου η μάσκα εφαρμόζεται.Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, συνιστάται το συχνό πλύσιμο του προσώπου με προϊόντα που προσφέρουν βαθύ καθαρισμό, ιδίως μετά την αφαίρεση της μάσκας, καθώς και η εφαρμογή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μάσκας καθαρισμού, όπως είναι οι μάσκες που περιέχουν λευκή άργιλο.Στο Δερματολογικό μας Κέντρο πραγματοποιούμε την επαναστατική μέθοδο του βαθέως καθαρισμού προσώπου με τη δύναμη του νερού σε συνδυασμό με πολύτιμα οξέα φρούτων, συμπληρώνοντας τη θεραπεία με δερμοαπόξεση διαμαντιών , με την οποία απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποβάλλεται όλο το περιττό σμήγμα και ελευθερώνονται οι δερματικοί πόροι.Στο τέλος της θεραπείας η Δερματολόγος θα σας προτείνει τα κατάλληλα για το δικό σας πρόσωπο σμηγματορρυθμιστικά και κερατολυτικά προϊόντα για το σπίτι, για ένα πρόσωπο, καθαρό, λείο, σφριγηλό και φωτεινό, απαλλαγμένο πλήρως από τις αντιαισθητικές βλάβες της ακμής. Για το ενημερωτικό σας ραντεβού και για μια προσωπική συμβουλευτική με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας καλέστε μας τώρα στο 2121007848.
2Τι είναι η μέθοδος της δερμοαπόξεσης και τι προσφέρει στο πρόσωπο μου?
Η μέθοδος της δερμοαπόξεσης συνίσταται στη μηχανικού τύπου απολέπιση του δέρματος με την απομάκρυνση των επιφανειακών κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας. Αυτό πραγματοποιείται με τη δύναμη καθαρών διαμαντιών που επιτυγχάνουν μια βαθιά απολέπιση του δέρματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα νεκρά δερματικά κερατινοκύτταρα, να αποβάλλεται η περίσσεια σμήγματος, να ελευθερώνονται και να συσφίγγονται οι δερματικοί πόροι, να αποχρωματίζονται πανάδες και δυσχρωμίες του δέρματος και να εξαλείφονται λεπτές ρυτίδες, σπυράκια και μαύρα στίγματα. Πρόκειται δηλαδή για μια επαναστατική μέθοδο που μπορεί να μας προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε πολλές δερματοπάθειες, όπως είναι η ακμή, οι δυσχρωμίες και το μέλασμα, αλλά και στον τομέα της αντιγήρανσης.Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη και πραγματοποιείται στο Δερματολογικό μας Κέντρο συνδυαστικά με θεραπεία πλούσιας ενυδάτωσης με μάσκες καθαρού υαλουρονικού οξέος και ορούς θρεπτικών πεπτιδίων, ενώ μετά τη θεραπεία μπορούμε άμεσα και χωρίς περιορισμούς να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας.Για το ενημερωτικό σας ραντεβού και για μια προσωπική συμβουλευτική με βάση τις ανάγκες του προσώπου σας καλέστε μας τώρα στο 2121007848.
3Θα πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα, όταν δεν είμαι βαμμένη;
Μπορείτε να χρησιμοποίητε μία τονωτική λοσιόν με βαμβάκι για να επαναφέρετε το ph του δέρματος, είτε με τη χρήση μισελλέρ νερου.
4Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;
Φυσικά! Καθώς η κρέμα είναι πολύ σημαντική για την καλή ενυδάτωση του προσώπου σας.
5Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;
Το αντιηλιακό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ.
6Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;
Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ καθώς και ενυδατικές βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
7Ειμαι 52 ετών. Πρέπει πάντα να βάζω σέρουμ πριν την κρέμα;
Το σέρουμ βοηθά πιο αποτελεσματικά στην αντιγήρνση και διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα για έξτρα ενυδάτωση.
8Μπορώ να βάλω τη βραδινή κρέμα το πρωί;
Όχι διότι κάποια συστατικά της μπορεί να κάνουν το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο π.χ. ρετινόλη, ενώ άλλα να εξουδετερώνονται από αυτόν ή και να κάνουν φωτοδερματίτιδες.