Πανάδες και ήλιος

Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν ένα δερματολογικό αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ασθενείς. Συχνά μάλιστα δημιουργεί έντονη ψυχολογική επιβάρυνση, καθώς επηρεάζει σημαντικά την εικόνα του προσώπου.

Οι πανάδες κάνουν χαρακτηριστικά την εμφάνισή τους με την έναρξη της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία τους ανοιξιάτικους μήνες. Στη συνέχεια επιδεινώνονται δραματικά το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα μπορούν να επιδεινωθούν περαιτέρω από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών και η εγκυμοσύνη, που φαίνεται να επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Πως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και οριστικά οι πανάδες;

Οι σύγχρονες μέθοδοι της Laser τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των πανάδων, μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε γρήγορα και ανώδυνα την αφαίρεση των δυσχρωμιών. Στο εξειδικευμένο Ιατρείο μας(interlinking), οι μέθοδοι αυτοί σε συνδυασμό πάντα με ειδικές τοπικές λευκαντικές θεραπείες φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Έτσι το δέρμα σας γίνεται λείο, καθαρό, ενώ παράλληλα φαίνεται λαμπερό και αναζωογονημένο.

Η απομάκρυνση των πανάδων γίνεται εντελώς ανώδυνα σε μία μόνο Laser συνεδρία. Έτσι επιτυγχάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με απόλυτη ασφάλεια για το δέρμα και χωρίς ο ασθενής να πρέπει να απουσιάσει από τις δραστηριότητές του. Μετά τη Laser συνεδρία το δέρμα είναι καθαρό από πανάδες, νεανικό και πολύ φωτεινό.

Για τη διατήρηση ωστόσο του άριστου αισθητικού αποτελέσματος απολύτως απαραίτητη είναι η προφύλαξη από την ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτό το λόγο αναγκαία είναι η χρήση αντηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους θερινούς μήνες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η επανενεργοποίηση των μελανοκυττάρων, αλλά και η δημιουργία νέων πανάδων.

Επιπλέον, θεαματικά αποτελέσματα επιτυγχάνουμε και με ηπιότερες τοπικές λευκαντικές θεραπείες που περιέχουν συστατικά όπως η βιταμίνη C και το τρανεξαμικό οξύ. Οι θεραπείες αυτές περιλαμβάνουν ειδικά δερμοκαλλυντικά προϊόντα με λευκαντική δράση, ενέσιμες λευκαντικές θεραπείες, αλλά και τελευταίας τεχνολογίας λευκαντικά peeling και βοηθούν άμεσα στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του δέρματος, αλλά και στην πρόληψη της εμφάνισης νέων πανάδων και δυσχρωμιών καθόλη τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Δοκιμάστε τις θεραπείες αυτές, αλλά και πολλές άλλες ακόμα στο Δερματολογικό μας κέντρο.