Εξασφαλίστε την υγεία του δέρματός σας με την προηγμένη υπηρεσία Χαρτογράφησης Σπίλων στο Δερματολογικό Ιατρείο της Κορίνας Τζίμα. Η αξιόπιστη διάγνωση και η εξειδικευμένη φροντίδα μας διασφαλίζουν την ευεξία και την ηρεμία του δέρματός σας.

Δείτε και τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας εδώ.

elies_spiloi_upiresia_korina_tzima_2

Χαρτογράφηση Σπίλων.

Το μελάνωμα του δέρματος αποτελεί μια από τις επιθετικότερες μορφές καρκίνου του ανθρώπινου οργανισμού. Δεδομένου μάλιστα ότι η εμφάνισή του σχετίζεται άμεσα με την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα.

Στη χώρα μας 2000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται ετησίως με αυτή τη μορφή καρκίνου του δέρματος και καθώς ο ελληνικός πληθυσμός λαμβάνει σε περιορισμένη κλίμακα μέτρα ηλιοπροστασίας, ενώ παράλληλα δεν υποβάλλεται τακτικά σε ευρείας κλίμακας ελέγχους, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί είτε εκ νέου, είτε στο έδαφος ενός προϋπάρχοντος σπίλου (ελιάς), ο οποίος μεταβάλλεται σε χρώμα και σχήμα, ενώ οι άνθρωποι που φέρουν στο δέρμα τους τους άνω των εκατό σπίλων θεωρούνται βάση διεθνών οδηγιών, υψηλού κινδύνου, για την εμφάνιση δερματικού καρκίνου.

Ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων.

Στο εξειδικευμένο Δερματολογικό μας Κέντρο εφαρμόζουμε με τη χρήση των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων τη μέθοδο της χαρτογράφησης σπίλων, κατά την οποία το δέρμα του ασθενούς ελέγχεται με ειδική κάμερα δερματοσκοπικά στο σύνολό του.

Με αυτόν τον τρόπο καταγράφεται η θέση και η μορφολογία των σπίλων του και επισημαίνεται ποιοι σπίλοι ενδεχομένως εμφανίζουν ατυπία και χρήζουν αφαίρεσης για προληπτικούς λόγους.

Έλεγχος γίνεται για την πρόληψη αλλά και έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, τόσο του μελανώματος, όσο και όλων των άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης για την χαρτογράφηση σπίλων αποθηκεύονται με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου έτσι ώστε να είναι δυνατός ο ετήσιος συγκριτικός έλεγχος όλων των προϋπαρχόντων σπίλων, αλλά και η γρήγορη καταγραφή των ενδεχομένως νέων δερματικών βλαβών.

Η μέθοδος λοιπόν αυτή αποτελεί το πιο εξελιγμένο διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια του εξειδικευμένου Δερματολόγου, η οποία βοηθά ώστε να γίνεται με ακρίβεια και ασφάλεια η διάγνωση τυχόν ύποπτων δερματικών βλαβών, ώστε να ακολουθεί η έγκαιρη θεραπευτική αφαίρεσή τους. Παράλληλα βέβαια αποτρέπει και από άσκοπες χειρουργικές αφαιρέσεις αθώων σπίλων, οι οποίοι παραμένουν αμετάβλητοι στην πορεία του χρόνου.

Έλεγχος γίνεται για την πρόληψη αλλά και έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, τόσο του μελανώματος, όσο και όλων των άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποθηκεύονται με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου έτσι ώστε να είναι δυνατός ο ετήσιος συγκριτικός έλεγχος όλων των προϋπαρχόντων σπίλων, αλλά και η γρήγορη καταγραφή των ενδεχομένως νέων δερματικών βλαβών.

elies_spiloi_upiresia_korina_tzima_1
Korinatzima.gr
Ώρες Ιατρείου:

Δευτερα : 15:00-21:00
Τριτη και Πεμπτη : 10:00-14:00 & 17:00-21:00
Τεταρτη και Παρασκευη: 10:00-18:00