Αισθητική Ιατρική – Laser

Το Microneedling με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων είναι μια επαναστατική μέθοδος που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Αισθητικής Δερματολογίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η εφαρμογή της γίνεται με τη χρήση ενός ειδικού μηχανήματος με ιδιαίτερα λεπτές βελονες, οι οποίες καθώς εισέρχονται στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, με συγκεκριμένη συχνότητα και ένταση και σε προγραμματισμένο βάθος, διεγείρουν τα δερματικά κύτταρα. Αυτά με τη σειρά τους αρχίζουν την έντονη παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα με τα από 3-4 συνεδρίες το πρόσωπο να φαίνεται ανανεωμένο, νεανικό, φωτεινό,με μείωση της χαλάρωσης και αποκατάσταση του όγκου του.

Και η επιφάνεια του δέρματος ωφελείται όμως πάρα πολύ με το Microneedling: οι πόροι του δέρματος σφίγγουν σημαντικά, ενώ βελτιώνονται εντυπωσιακά οι ουλές ακμής και οι λεπτές ρυτίδες.

Επιπλέον, με τη χρήση της μεθόδου αυτής γίνεται ακόμα πιο έυκολη η εισαγωγή ειδικών ουσιών στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, έτσι ώστε να μπορουν να δράσουν ακόμα πιο στοχευμένα.

Τέτοιου τύπου ουσίες είναι βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καθώς και υαλουρονικό οξύ για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και την πρόληψη σχηματισμού ρυτίδων, αλλά και λευκαντικές ουσίες για την αντιμετώπιση πανάδων, δυσχρωμιών και του αντιαισθητικού μελάσματος που παρουσιάζεται συχνά ως καφεοειδής λεκές στο πρόσωπο.

Με την ολοκλήρωση των συνεδριών επιτυγχάνεται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα: δέρμα φωτεινό, λείο, σφριγηλό, με ομοιομορφία χρώματος και νεανική λάμψη.

Δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Καθώς τα χρόνια περνάνε, παρατηρούμε στο πρόσωπό μας την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων, αλλά και συνολικής χαλάρωσης. Οι περιοχές που κατά κύριο λόγο προσβάλλονται είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι λεγόμενες δηλαδή « γραμμέςτου χαμόγελου» γύρω από το στόμα, η περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και το άνω χείλος με την εμφάνιση κάθετων ρυτίδων, των λεγόμενων «γραμμών καπνιστού».

Πέραν όμως των ρυτίδων, σημαντικό ρόλο παίζει και η συνολική απώλεια όγκου του προσώπου, η οποία επέρχεται με την ηλικία, και η οποία το κάνει να φαίνεται κουρασμένο, γερασμένο, ακόμα και θλιμμένο πολλές φορές.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί το δέρμα με το πέρας των χρόνων χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του στηρικτικού του ιστού, ο οποίος αποτελείται σε σημαντικό ποσοστό από υαλουρονικό οξύ, φυσικά παραγόμενο από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα αυτής της απώλειας είναι η διαταραχή της αρχιτεκτονικής του και η εμφάνιση χαλάρωσης και βαθιών ρυτίδων στο δέρμα. Η ιατρική τεχνολογία πέτυχε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική επανάσταση, την παραγωγή στο εργαστήριο του φυσικού υαλουρονικού οξέος που ανήκει στον ίδιο μας τον οργανισμό.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο εφαρμόζουμε στο Δερματολογικό μας Κέντρο: το υαλουρονικό οξύ ενίεται ακριβώς στις περιοχές από τις οποίες έχει χαθεί, προσφέρωντας ένα πολύ φυσικό γέμισμα των βαθιών ρυτίδων, αλλά και αποκαθιστώντας πολύ όμορφα το συνολικό όγκο του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι εκπλητικό : φυσικό, νεανικό, ξεκούραστο πρόσωπο με αποκατάσταση της συνολικής αρχιτεκτονικής του. Η συνεδρία γίνεται μια φορά το χρόνο, διαρκεί 15-20 λεπτά και είναι πολύ ασφαλής καθώς το υαλουρονικό οξύ που ενίεται αποτελεί φυσικό συστατικό του ίδιου του οργανισμού μας, το οποίο έρχεται απλώς να αποκαταστήσει τις περιοχές του προσώπου από τις οποίες έχει χαθεί τα προηγούμενα χρόνια.